søndag 1. september 2013

Oliver, en riktig New York hund...

Søndag igjen og tid for et nytt USA-innlegg! Uken har gått himla fort og mye har skjedd. Både bra saker og mindre bra saker...
Vi har rukket å være i tre stater på en uke. Yay, nå tar jeg snart igjen dere, Florian og André! :D En weekendtur til New York City der vi hilste på Jenny (vi kan ikke fatte at du bor i New York!!!), hjemme i Willimantic og denne helgen en tur til Newport i Rhode Island. Og før du leser videre så skal du vite at jeg er ganske språkforvirret for tiden, så det kan hende det dukker opp svenske ord og uttrykk her og der. Tilgi meg, norske venner. Det gjør dere vel?


New York er stor. STOR. Og den sover aldri. Vi opplevde New York på ekte New Yorks vis, og ikke som turister, selv om Manhattan og en titt på frihetsgudinnen måtte tas (litt turist var jeg iallefall). Nei, Times Square på kveldstid fikk jeg ikke oppleve, men den tar jeg heller neste gang... Vi bodde hos Jenny, som bor i Brooklyn med to andre hyggelige New Yorkere og en søt hund, Oliver. En riktig New York hund, skal Oliver tisse går han på badet og tisser i badekaret. Hvem sa hunder ikke kan læres opp?? Det här är en hint till dig, Malin, men ja, stakkars hund. Det er ikke i hunders natur å være inne hele dagen. Helgen var fin og utrolig varm, selv om det sies at å være i NY i august er bedre enn juli, så anbefaler jeg det absolutt ikke. Vi har også vært hjemme hos en som bor i en så typisk New York leilighet - med takterrasse!!! New York kan virkelig ikke beskrives. Den må oppleves.


Margaritas in Brooklyn


New York, New York

Kosesyke Oliver
Takterrasse

 

Så har det amerikanske universitetslivet for Malin begynt for fullt, og skal si (ja igjen) - alt er så utrolig amerikansk. Midt oppe i "første-uke"-styret har vi plutselig fått mange nye venner. Ikke akkurat verdens beste venner, vi skulle gjerne vært dem foruten. Vi la oss en kveld og fant et lite insekt i sengen - og begynte å få røde bitemerker på kroppen etter et par dager. Først antok vi at dette kom av såkalte veggdyr, vägglöss, bed bugs, små ekle insekter, ja you name it! Vi lette etter dem overalt, men forgjeves. Plutselig fant vi dem på kroppen vår, på nakken vår med andre ord. En rask gjennomgang gjennom håret og hodeskallen vår etter tur fant vi et par insekter. Lus, löss, lice, whatever. Ja, du leste riktig. LUS! Det ble to lange netter med behandling. Alt det andre vi planla å gjøre ble satt til side. Yay for bare tjuefire timer i døgnet! Hvor vi har fått de nye vennene våre fra vet vi ikke, det kan være på en av sommerleirene vi jobbet på. Gjennom de mange timene vi har tilbrakt på tog, buss, fly eller de mange hotellene og hostellene vi overnattet på gjennom sommerferien. I svømmebassengene vi badet i eller bare rett og slett helt tilfeldig. Lus kan ikke hoppe eller fly. De smittes gjennom hodekontakt, hode mot hode. Lus er dyktige svømmere og smittes lett i badebasseng (årevis leksjoner om bruk av badehette i basseng kommer opp for dagen). Lus kan leve uten blod i to døgn, men kan ikke flytte på seg utenfor hår, så dermed kan det smittes kun om du legger ditt hode mot en plass der andre hoder har vært borti (hint: stol, hodeplagg, skjerf, delt børste o.l.). Ekkelt, ja, men aller mest irriterende - og det klør noe enormt, på den andre siden har vi blitt luseksperter. Vi håper behandlingen hjelper oss og vi unner ingen andre å oppleve dette (Malin vill hälsa till sin mamma att det inte har någonting med no-poo att göra).

Etter hektiske timer med googling av lus og behandlingsmåter, - og lange kvelder med gjennomgang av prosjekt lice killing, dro vi fredag av sted til Newport. En sjarmerende by ved havet, to timer utenfor Willimantic, en fiskerby med strand og klipper - og med mange turister (sukk). Hotellrom fikset vi på bussen på vei dit og endte opp med en dyr erfaring, men penger bryr vi oss lite om når vi feirer både en lusfri tilværelse og en annen liten ting... Vi skal være her frem til imorgen, så mer om Newport kommer neste uke!




Noe gikk galt med autofunksjonen her forrige søndag, så forrige innlegg ble publisert manuelt og det kom dessverre mandags morgen (skandinavisk tid). Vi prøver på nytt nå, og så får vi håpe dette innlegget blir publisert i riktig tid. Det er forresten hyggelig at dere gir tilbakemelding om hvor moro det er å lese USA-innleggene, men bare sånn i tilfelle dere ikke visste det, det finnes faktisk et kommentarfelt her inne også ;)

6 kommentarer:

Claudia sa...

Fullstendig klar over at det fins kommentarfelt her, og å lese dette innlegget gir meg reise-abstinenser.. Så bare fortsett å blogge, og inspirere andre.. Jeg får leve litt på dine opplevelser så lenge Isa er liten :)


Katrine sa...

Oh jeg digger blogginga di, Jannicke!! Så søte dere er som har deres forbokstav på hverandres finger!! Ser ut til dere har en super fin tid sammen, og det unner jeg dere begge!! Skal absolutt slenge meg intil pc hver søndag for å se alt det morsomme dere finner på!!


Masse kjærlighet fra Norge! <3

Kristine D sa...

Jeg blir såååå sjaluuu :( Søt oliver var da! Hils Malin! Savner dere!

Caisanne sa...

Herlig innlegg! Det er godt å se at dere lever i beste velgående til tross for et par blodsugende "venner" :P Gleder meg å lese neste innlegg <3

Unknown sa...

Kjekt å se at du trives :D Misunner deg, det høres ut som en skikkelig opplevelse! Nyt tiden, dere to! :D

Erdem sa...

Åh, Frank Pepe's pizzor är bästa någonsin. Jag har varit där i New Heaven och det är en väldig mysig stad. :)