torsdag 24. mars 2011

Aha...?

Jeg sitter og ser på tv, drama på høyt nivå. Som alle andre tv-serier består denne serien av sex, alkohol og dop. Drap, utroskap og ulykker. Trekantdrama, kjærlighetssorg og alt annet klissete tull.
Jeg klandrer en av hovedpersonene fordi hun er blind. Jeg blir frustrert på en annen fordi han ikke innser at det er han som har feil og ikke folk rundt ham. Jeg biter tennene sammen idet jeg ser en åpenbar samtale mellom to tenåringer, hvorfor kan de ikke bare si at de vil ha hverandre? Drama på høyt nivå, det er One Tree Hill.

Hun er nesten førti, alenemor og utrolig blind. Den gode kompisen hun har hatt gjennom alle år har følelser for henne, det er åpenbart. Alle vet det. Vi ser det, men hun har aldri skjønt det… Aha! Hun vet det egentlig innerst inne, hun vet det alle vet, hun vil bare ikke vedkjenne seg det. Det er jo fordi hun ikke er interessert.

Han er 16, har en far som ikke vil vite av ham og en bror som til å begynne med er for jævlig, han er lei av at alt skal handle om alle andre bortsett fra ham selv. Vi forstår ham, vi føler med ham, det dumme han gjør er helt ok… Aha! Han oppfører seg barnslig, han har også nemlig feil. Han tror at alt det andre gjør er for å plage ham. Han tror jo egentlig at alt handler om ham.

Han har kjæreste, men er forelsket i en annen, i hun som han kan prate om alt mulig med. Vi ser kjemien, vi forstår hvorfor han vil ha henne. Vi heier på dem til tross for at han er sammen med en annen, det er helt ok at han har følelser for en annen så lenge de ikke gjør noe fysisk… Aha! Han gjør det ikke slutt med kjæresten sin, han tør ikke å være ærlig overfor seg selv. Han tør ikke å sitte igjen alene. Dette er jo utroskap.


Vi forstår ting så mye bedre når vi vet hele historien...

2 kommentarer:

Maiken Andrea sa...

One tree hill <3

Katrine sa...

åja.. one tree hill <3

Utrolig hvor mye vi kjenner oss igjen og likevel lærer av dem!
serie for store og små faktisk! ;) (jeg snakker ikke om 5 åringer da :P )